У Huawei пріоритетом на 2020 рік назвали виживання – через санкції США

Вівторок, 31 грудня 2019, 12:26
 

Компанія Huawei пріоритетом на 2020 рік назвала виживання фірми, причиною цьому стали низькі продажі за рік через санкції США.

Про це повідомило Bloomberg.

Зазначається, що продажі Huawei зросли на 18% до 850 мільярдів юанів (близько 120 мільярдів доларів), але темпи зростання скоротилися в другій половині 2019 року.

"Виживання стане нашим першочерговим завданням. Ми не будемо рости так швидко, як у першій половині 2019 року", - підкреслив голова правління компанії Ерік Сюй.

Реклама:

За його словами, у 2020 році компанія планує скоротити 10% найменш ефективних співробітників. Деякі підрозділи об'єднають, а працівників переведуть до інших відділів.

Нагадаємо:

У травні президент США Дональд Трамп оголосив у США надзвичайний стан через загрози безпеці комп’ютерної системи, а компанія Huawei потрапила у чорний список.

За даними ЦРУ, китайського гіганта Huawei фінансує китайська розвідка, армія і комісія з нацбезпеки Комуністичної партії.

Водночас у Huawei заявили, що компанія є незалежною від китайського уряду.

У вересні Huawei на заході в Мюнхені презентувала смартфони Mate 30 і Mate 30 Pro - вони стали першими гаджетами компанії на Android без сервісів Google через санкції США.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: