МАУ — єдина авіакомпанія, яка має борги перед Украерорухом

Середа, 25 грудня 2019, 15:11
 

Єдина авіакомпанія, яка має борги перед Державним підприємством обслуговування повітряного руху — МАУ, одним з найбільших акціонерів якої є Ігорь Коломойський.

Про це в інтерв'ю НВ Бізнес розповів в.о. директора Украероруху Андрій Ярмак.

"Все авіакомпанії платять регулярно, систематично. Оплата виставлених нами рахунків становить 100%", — розповів Ярмак.

Ярмак відмовився назвати точну суму заборгованості МАУ перед Украерорухом, посилаючись на те, що вона оскаржується в судах.

Реклама:

"Вона складається з простроченої заборгованості, штрафних санкцій. Є поточні платежі, оскільки ми продовжуємо надавати їм послуги. Точна сума щодня змінюється. Але порядок цифр значний", — пояснив Ярмак. 

За даними ЗМІ мова йде про майже 1 млрд грн.

МАУ перестала виконувати платежі у вересні 2018 року, протягом усього 2019 року оплати за рахунками надходили частково і в різних розмірах.

"Після початку переговорів в жовтні 2019 р. часткові оплати поновилися, що дозволяє сподіватися, що питання зрушилося з мертвої точки", — розповів в.о. директора Украероруху. 

При цьому він поскаржився, що щотижневі платежі МАУ поки не перекривають поточних рахунків.

Згідно повітряного кодексу існує можливість припинення надання обслуговування з аеронавігації при досягненні певного рівня заборгованості. 

"Але так як це питання знаходиться в судових інстанціях, то у нас немає юридичного права реалізувати цю опцію", — резюмував Андрій Ярмак.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: