"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр юстиції заявив про "кінець епохи рейдерства"

Вівторок, 17 грудня 2019, 10:20

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні вже не діють групи, які займаються рейдерством, хоча іноді трапляються поодинокі випадки.

Джерело: "Свобода слова" на ICTV

Пряма мова: "Про системне рейдерство, що я мав на увазі. В Україні зараз немає активно працюючих груп чи компаній, які заробляють свої гроші на тому, що вони рейдерують бізнес чи громадян, власників великих об’єктів нерухомості. Це припинено.

Трапляються поодинокі випадки: коли хтось, десь, на якомусь дрібному об’єкті...разовий випадок. Це все ще відбувається. Ми не можемо сказати, що повністю припинене рейдерство в країні. Але епоха рейдерства закінчилась, це однозначно."

Реклама:

Деталі: Малюська відзначив, що проблема відсутності гучних справ та покарань для рейдерів насправді існує. Проте Мін’юст не відповідає за правоохоронні органи, які мають працювати у цьому напрямку. Зі свого боку міністр пообіцяв "теплий прийом" рейдерам в пенітенціарних закладах.

Під час цього ефіру прем’єр-міністр Олексій Гончарук також заявив, що за останні півроку не було зафіксовано випадків рейдерства, хоча раніше такі факти були.

Ольга Гетьманець, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: