Президент доручив до кінця року ліквідувати корупцію у сфері містобудування

Вівторок, 5 листопада 2019, 19:45

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування.

Відповідне завдання Зеленський поставив перед міністром розвитку громад та територій Альоною Бабак на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та Кабміном в Офісі президента.

Глава держави сказав про необхідність перевести надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат та запровадити автоматичну реєстрацію в реєстрі дозвільних документів.

Також, за його словами, потрібно запровадити виключно судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за зазначеними дозвільними документами та скасування декларації готовості об’єкта до експлуатації.

Реклама:

"Крім того, президент поставив завдання міністру юстиції Денису Малюсьці. Серед них – внести зміни у програмне забезпечення реєстрів нерухомості та бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ.

Також Денис Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату", - йдеться у повідомленні.

Віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров до 31 грудня 2019 року повинен забезпечити впровадження першого етапу проекту "єМалятко".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: