Уся територія України буде оцифрована – Гончарук

П'ятниця, 29 листопада 2019, 20:05
 

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевняє, що усю територію України оцифрують вже наступного року.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Усю територію України оцифрують вже наступного року. Міжнародний тендер на здійснення такої аерофотозйомки вже оголошено. Це означає, що Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого", - повідомив Гончарук.

За його словами, уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи. Так, кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. Їх використовуватимуть і в проєктуванні українських доріг.

Реклама:

На переконання прем'єра, це здешевить процес і зекономить час на будівництво, натомість - якість лише зросте.

 

Гончарук зазначив, що завдяки аерофотозйомці можна буде ефективно зрошувати землі, що позитивно вплине на врожайність. Окрім того, держава зможе попереджати наслідки й ефективно реагувати в разі складних погодних ситуацій - затоплень, повеней, землетрусів.

"Безумовно, очікуємо на потужний економічний ефект — інвестори зможуть легко проєктувати об’єкти, вкладати гроші в українську інфраструктуру. Адже щоби збудувати щось на землі, необхідно отримати дозвіл. А для цього держава повинна бодай мати інформацію про певну ділянку території" - написав він.

Гончарук розповів, що цим активно і займається Держгеокадастр. Адже за три місяці на публічній кадастровій карті з’явилося шість нових інформаційних шарів.

Загалом, підкреслив Гончарук, уже є відомості про 20,9 млн земельних ділянок — загальною площею 43,8 млн га.

 

Прем'єр зауважив, що важливим напрямком роботи служби є і державний контроль за використанням та охороною земель. Лише цього тижня здійснено 755 перевірок. Результат — виявлено 301 порушення земельного законодавства.

Обсяг заподіяної шкоди сягає 1 млн грн, із яких до бюджету в добровільному порядку відшкодовано майже 700 тис грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: