Київ хоче залишати собі більше податку на доходи фізичних осіб

Середа, 20 листопада 2019, 10:05
 

Депутати Київської міської ради погодили проєкт звернення до Верховної Ради для "справедливого розподілу" податку на доходи фізичних осіб для столиці.

Про це повідомляє пресслужба Київміськради.

Наразі, згідно з Бюджетним кодексом, більшу частину податку на доходи фізосіб – 60% – Київ перераховує до держбюджету, тоді як інші міста перераховують по 25%.

"Зараз право киян на використання податку на доходи фізичних осіб, сплаченого на території міста, істотно обмежується положеннями чинного Бюджетного кодексу в порівнянні з іншими територіальними громадами", - заявив ініціатор проєкту рішення депутат Київради Олександр Пабат.

Реклама:

"Київ має серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні проблеми. Майже половина ліфтів столичних багатоповерхівок вже відслужила нормативні терміни, інженерна інфраструктура вимагає негайної заміни, кількість муніципального транспорту знизилася на 10%, не вистачає місць для дітей у школах і садках", – розповів депутат.

"Столиця не може швидко вирішувати ці проблеми через брак коштів. А тут ще й більшу частину ПДФО ми повинні віддавати державі, замість того щоб розвивати столицю ", – зазначив Пабат.

За словами депутата, в міському бюджеті має залишатися 75% доходів від ПДФО, а не 40%, як зараз.

Проєкт рішення повинен бути розглянутий на пленарному засіданні Київради.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: