Забудовник Вавриш прокоментував свої заморські подорожі з Богданом

Вівторок, 8 жовтня 2019, 13:48

Колишній чиновник КМДА  бізнесмен-забудовник Андрій Вавриш, якого двічі фіксували у спільних закордонних поїздках разом з главою офісу президента Андрієм Богданом, запевнив, що вони з главою ОП друзі і ця дружба ніяк не впливає на бізнес Вавриша.

Джерело: "Громадське"

Вавриш про поїздку в компанії Богдана до Туреччини: "Їздили просто з дітьми. Був такий фототур, хлопці організовували — велика група, яка їздила фотографувати найкращі місця. І ми просто зрозуміли, що треба до когось приєднатися, бо самим такі речі організовувати складно. До речі, я вам раджу — дешево, недорого, досить цікаво.

Про дружбу з Богданом: "Ми знайомі майже 10 років. Познайомилися десь за неформальних обставин. Дружимо просто, і все… А що я можу з цим зробити? Це на мене накладає певну відповідальність. Я розумію, що я не можу бути дотичним до багатьох речей, які раніше міг собі дозволити".

Реклама:

Деталі: Журналісти перестріли Вавриша на відкритті Латвійського скверу, який відкривав мер міста Віталій Кличко 7 жовтня. У 2015 році Кличко звільнив Вавриша з КМДА.

Вавриша називають одним із "смотрящих" у Києві. Журналістам він сказав, що просто займається девелоперським бізнесом, а будь-який об'єкт і так втручається в "міську тканину". 

За його словами, з Кличком його пов’язує тільки те, що "він мер міста, в якому він живе".

Також Вавриш запевнив, що не знає, чи впливає на процеси в Києві народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя!" Вадим Столар.

 

Що було раніше: у липні Кличко заявляв, що Богдан намагався підпорядкувати його "своїм людям" – гендиректору компанії "SAGA Development" Андрію Вавришу, або гендиректору холдингу "1+1 Media" Олександру Ткаченку.

Вавриш один з найбільших забудовників в столиці, засновник і керівник компанії "Сага Девелопмент", учасник забудови Рибальського півострова.

У серпні Богдан і "куратор від Зеленського" Вавриш провели три дні і День Незалежності зокрема у Франції, на весіллі "смотрящего" за Мін'юстом Андрія Довбенко і Анни Огренчук. Гості відпочивали на приватній яхті.

А на початку жовтня їх помітили в аеропорту Туреччини.

Передісторія:

Офіс президента Володимира Зеленського домагався звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації з кінця липня.

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився, а новий уряд звільнення Кличка погодив.

Звільнити Кличка мають за рішенням президента, однак Володимир Зеленський відповідного указу не видавав.

За даними УП, у команди Зеленського є дві кандидатури на посаду голови КМДА: Олександр Ткаченко (гендиректор холдингу "1+1 Media" Ігоря Коломойського) і Андрій Холодов (бізнесмен і кум дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко).

Ткаченко уже подав декларацію кандидата на посаду глави Київської міської державної адміністрації.

Читайте також Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: