"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заступник голови Мінінфраструктури Лавренюк йде у відставку

Понеділок, 28 жовтня 2019, 14:00

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк заявив, що завершує роботу у міністерстві.

Про це він написав у Facebook.

"Цього тижня я офіційно завершую свою роботу у Міністерстві інфраструктури України. Це моє рішення, відповідну заяву я передав керівництву Міністерства", - заявив Лавренюк.

"Я вважаю, що на цьому перехідному етапі, після зміни керівництва МІУ, моя функція виконана і потрібно рухатись далі", - написав він про причини звільнення.

Реклама:

За даними ЕП, Юрій Лавренюк, який з 2016 року займає посаду заступника міністра та відповідає за портовий напрямок, представляє в транспортному відомстві інтереси глави МВС Авакова.

У 2000-х роках Лавренюк працював у структурах МВС, до призначення в міністерство очолював Всеукраїнську спеціальну колегію з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Після новини у вересні про те, що Лавренюк може залишитися, одразу декілька профільних асоціацій опублікували листи на ім’я президента та прем’єра з проханням не допустити його перепризначення, оскільки з ним, начебто, пов’язані ледь не усі корупційні скандали останніх років.

За словами колишнього заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера, з керівництвом Лавренюка пов'язують неефективний габаритно-ваговий контроль на дорогах, знищення нагляду за безпекою мореплавства в портах, побори інспекторів, які контролюють морські судна в портах, створення ДП "Моррічсервіс", яке нав'язує морським агентам платні послуги з оформлення суден, закриття більшості тренажерних центрів для моряків, збільшення корупції в системі дипломування моряків, незаконне звільнення капітанів портів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: