Зеленський: Певний час ми повинні продавати землю лише українцям

Четвер, 10 жовтня 2019, 16:32

Президент Володимир Зеленський виступає за відстрочку допуску іноземців до купівлі землі після скасування мораторію на продаж землі.

Про це він сказав під час прес-марафону.

"Певний час ми маємо продавати землю лише українцям. Лише", - підкреслив Зеленський.

За його словами, цей період може тривати кілька років.

Реклама:

"Потім вже можна відкрити ринок землі іншим іноземним компаніям, які будуть працювати на цій землі", - зазначив президент.

"Ситуація із земельним законом складна. Я знайшов час і зустрівся з багатьма фермерами, я їх почув, "червоні лінії" побачили. Зараз я кажу, що ні у якому разі не можна нести цей закон до Верховної Ради", - сказав Зеленський.

"Ми повинні зробити закон, де українець може вільно розпоряджатися своєю землею. Українець, громадянин України. Він має бути власником. Він повинен мати пільги, якщо він працюватиме на цій землі", - додав він.

Зеленський також заявив, що існує проблема з тими іноземними компаніями, які вже зараз орендують українську землю. За його словами, це питання потрібно вирішити та врегулювати у новому законі про ринок землі.

Нагадаємо:

Кабінет міністрів затвердив законопроект про ринок землі і передав його на розгляд до парламенту.

Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства опублікувало для обговорення законопроект щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Відповідно до законопроекту, з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Можливість купувати землю буде в українських фізичних та юридичних осіб, територіальних громад та держави.

Законопроектом передбачено переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки.

Концентрація землі у власності визначена на рівні 15% області та 0,5% країни

Землі державної та комунальної власності будуть реалізовуватися на торгах. Стартова ціна продажу – нормативна грошова оцінка.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: