У Раді пропонують звільнити від оподаткування зарплату молоді до 27 років

Четвер, 10 жовтня 2019, 15:30

Нардеп від "Слуги народу" Олексій Кучер зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2250, яким пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соцвнеску за працівників, які не досягли 27-річного віку.

Текст законопроекту опублікований на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що за таких осіб єдиний внесок сплачується за умови їх добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Автор законопроекту також пропонує встановити нульову ставку податку на доходи фізосіб для працівників віком до 27 років.

Реклама:

У пояснювальній записці йдеться, що схожий підхід уже був застосований у світовій практиці.

"У Польщі задля вирішення проблеми з виїздом поляків на роботу до більш успішних країн було скасовано податок на доходи фізичних осіб для працівників, яким не виповнилося 26 років. Міжнародні експерти позитивно оцінили такий крок польської влади.

У Польщі були встановлені граничні розміри доходу, до якого застосовується відповідна пільга. Водночас, в українських реаліях встановлення граничного розміру доходу для отримання податкових пільг призведе лише до залишення в тіні справжніх розмірів доходу населення", - заявляє Кучер.

За його словами, прийняття законопроекту створить сприятливі умови для роботодавців у розрізі прийняття на роботу студентів та молодих спеціалістів, стимулюватиме українців залишатися працювати в Україні та призведе до детінізації ринку зайнятості і доходів населення.

Читайте також: Повернути трудових мігрантів додому: чи потрібно це робити зараз

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: