Уряд Німеччини затвердив програму захисту клімату

Середа, 25 вересня 2019, 19:50

Уряд ФРН почав процедуру прийняття найбільшого до теперішнього часу пакету заходів, спрямованих на захист клімату.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

У середу, 25 вересня, кабінет міністрів затвердив проект документа, що містить основні положення нового кліматичного пакету.

До 2023 року з федерального бюджету буде виділено 54 мільярди євро для реалізації заходів щодо зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу. До вступу кліматичного пакету в силу повинні бути прийняті поправки в цілий ряд законів. Крім того, залишаються недосконалими численні деталі програми, зокрема яка сума буде виділена на виплати покупцям електроавтомобілів.

Реклама:

Для остаточного прийняття пакету екологічних заходів необхідно буде подолати ще одну перешкоду - затвердження в бундесраті. Зокрема, з ним повинна погодитися влада федеральних земель, в урядах яких представлені "зелені".

Члени партії "зелених" вже розкритикували прийнятий федеральним урядом пакет заходів, назвавши його недостатнім, і закликали до більш жорстких заходів.

20 вересня уряд Німеччини після довгих дискусій погодив пакет заходів, спрямованих на захист клімату. Крім іншого, він має на увазі великі інвестиції в цю сферу, введення національної системи торгівлі емісійними квотами в транспортній і будівельній галузях, а також скликання експертної ради, покликаної щорічно перевіряти результати роботи по захисту клімату.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!