"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google виявив дворічну операцію зі зламу тисяч iPhone

П'ятниця, 30 серпня 2019, 14:49

Дослідники із зовнішньої служби Google виявили безпрецедентну операцію зі зламу iPhone, яка атакувала "тисячі користувачів на тиждень", поки не була зірвана в січні.

Про це повідомляє The Guardian.

"Ця операція, яка тривала два з половиною роки, використовувала невелику колекцію зламаних веб-сайтів для доставки шкідливих програм на iPhone відвідувачів. 

Користувачі могли досить просто зайти на сайт, а деякі методи, які використовували хакери, вплинули навіть на повністю сучасні телефони", - йдеться у статті.

Реклама:

Підкреслюється, що після зламу хакери отримували доступ до різноманітних даних на смартфоні. Щохвилини завантажувалась геолокація, зчитувались паролі, а також історії чатів у популярних додатках, включно з WhatsApp, Telegram та iMessage, адресні книги та бази даних Gmail.

"Вірус очищався з пам'яті, якщо користувач перезавантажував смартфон і більше не відвідував "хакнутий" сайт. Але в Google Project Zero, команді хакерів, яка шукає вразливості у популярних технологіях, вважають, що це може бути не кінець.

Вкравши великі масиви даних, зловмисники можуть підтримувати постійний доступ до різних облікових записів і служб, навіть якщо втратили доступ до пристрою", - пише The Guardian.

Загалом під час операції хакери використали 14 вразливостей в iOS.

Google зазначив, що повідомив про проблеми безпеки Apple 1 лютого. Потім Apple випустила оновлення операційної системи, яке виправило недоліки 7 лютого.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: