Новий міністр інфраструктури підтримує поділ "Укрзалізниці" на три компанії — ЗМІ

П'ятниця, 30 серпня 2019, 09:25
 
Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій виступає за створення трьох різних операторів в залізничній галузі.

Про це йдеться в статті ЦТС.

На думку Криклія, "Укрзалізниця" повинна бути розділена на операторів з управління інфраструктурою, вантажних і пасажирських перевезень.

Також новий міністр виступає за концесію вокзалів і допуск на магістральні шляхи приватної локомотивної тяги. З приводу останнього, вважає, що необхідний спеціальний закон, оскільки пілотний проект не зможе працювати через монопольне становище "Укрзалізниці".

Реклама:

Повну приватизацію "Укрзалізниці" вважає наразі "безрозсудною". Але підтримує часткову приватизацію "Укрпошти". Вважає, що певний відсоток акцій цього підприємства може бути проданий великим гравцям, в ідеалі - світового рівня.

Крім того, Криклій підтримує ідею концесії та є прихильником державно-приватного партнерства в таких галузях, як автодорожнє будівництво, портова галузь, залізниця.

Зазначається, що Криклій анонсував прийняття закону про концесії автомобільних доріг вже у вересні, а пізніше - єдиного закону про концесії.

За даними видання, Криклій виступає за створення і розвиток фондів за типом Дорожнього фонду в інших транспортних галузях - залізничній, морській, авіаційній.

Міністр назвав пріоритетом питання будівництва доріг і габаритно-вагового контролю, автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР.

Зазначається, що новопризначений міністр хоче запропонувати розподілити відповідальність за утримання доріг між "Укравтодором" і місцевою владою, перераховувати частину суми з адмінштрафів власникам доріг.

Детальніше про Криклія та інших новопризначених міністрів читайте у статті: Зе!Кабмін: Все про життя та зв'язки нових міністрів

Нагадуємо:

29 серпня Верховна Рада нового скликання проголосувала за призначення прем’єр-міністром заступника керівника офісу президента Олексія Гончарука.

Цього ж дня відбулося голосування за новий склад уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: