Учасники ринку нафтопродуктів скаржаться на погіршення роботи залізниці

Четвер, 22 серпня 2019, 14:36

Учасники ринку нафтопродуктів заявляють про різке погіршення роботи АТ "Укрзалізниця", через що збільшилися терміни доставки вагонів та стали частішими простої на вузлових станціях.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на представників операторів ринку світлих нафтопродуктів, скрапленого газу та копаній-експедиторів.

Зазначається, що ситуація найбільше погіршилася у центральних регіонах.

"Трафік дійсно погіршився, багато "покинутих" складів накопичилося в районі ст. Знам'янка (Кіровоградська обл.), П'ятихатки, Нижньодніпровська (обидві - Дніпропетровська область). Є проблеми з переадресацією вагонів з Коростеня", - розпвів виданню представник однієї з компаній на умовах анонімності, вказуючи на чутливість керівництва УЗ до критики.

Реклама:

За даними enkorr, з проблемами зіткнулися як оператори ринку світлих нафтопродуктів, так і скрапленого газу.

"Вагони простоюють у рази довше: як завантажені, так і порожняк", - повідомив представник однієї з газових компаній.

Повідомляється, що 22 серпня о 15:00 планується нарада в Міністерстві інфраструктури з приводу почастішання простоїв.

"Терміни повернення вагонів через кордон підвищилися, але поки на ритмічність імпортних поставок це не позначається. Якщо проблема не буде вирішена оперативно - то затримок з імпорту теж не уникнути", - вважає один з імпортерів литовського і білоруського дизпалива.

Імпортери російського дизпалива з Гомеля (Білорусь) проблем з доставкою вагонів поки не бачать.

Трейдери зазначають, що проблеми у роботі залізниці спостерігаються протягом останніх півроку, але в серпні вони збільшилися.

Серед причин називають відсутність тяги або персоналу для формування локомотивних бригад. "Наскільки ми розуміємо, зараз основний акцент зроблений на перевезення зерна, тому обмежені ресурси в першу чергу спрямовуються туди", - заявив співрозмовник enkorr.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!