"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

58% орендарів Києва шукають однокімнатні квартири - дослідження

П'ятниця, 2 серпня 2019, 13:45

6 з 10 київських орендарів шукають однокімнатне житло, трикімнатні квартири у найменшому попиті серед шукачів житла - 8%.

Про це йдеться у результах дослідження, які провели аналітики OLX Нерухомість.

Зазначається, що за перше півріччя 2019 року серед усіх відгуків на оголошення 58% припало на однокімнатні квартири, 34% - на двокімнатні, 8% - на трикімнатні. 

З початку року на платформі OLX найчастіше пропонували "однушки" - 29 500 оголошень (47%), на другому місці - "двійки" - 25 тисяч пропозицій, далі йдуть "трійки" - близько 9 тисяч оголошень (14%).

Реклама:

Повідомляється, що найбюджетнішим районом Києва є Деснянський - однокімнатна квартира обійдеться в 6 500 грн на місяць, а за ціну трикімнатної - 9 800 грн - вже можна зняти "однушку" в Шевченківському, який є другим за вартістю оренди житла в Києві.

Найдорожчі квартири знаходяться в Печерському районі: тут вартість трикімнатного житла складає 40 600 грн. 

За даними аналітики, однокімнатні та двокімнатні квартири було дешевше знімати на початку року, адже до літнього сезону вони збільшились в ціні. У червні вартість оренди "двійок" зросла на 4%, однокімнатних - 2%.

Ситуація з "трійками" протилежна - квартири дорожчали на початку року, приріст склав майже 5%, а до літа змін не простежувалось.

"Якщо порівнювати середню вартість квартир першого півріччя 2019 і 2018 років, то очевидним є зростання цін на всі види житла. Наприклад, "однушки" зросли на 43% в середньому, "двійки" - 30%, а трикімнатні піднялись майже на половину, приріст склав 44%", - свідчать результати дослідження.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: