"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Білі" хакери шукатимуть баги в системі Prozorro

П'ятниця, 16 серпня 2019, 14:32

"Білі" хакери тестуватимуть рівень захищеності системи електронних державних та публічних закупівель Prozorro.

Про це повідомляється на сайті Prozorro.

Система співпрацюватиме з етичними хакерами у рамках bug bounty проекту "Hack Prozorro". Відбір хакерів триватиме до 8 вересня. 

"Білий хакінг сьогодні - один із світових трендів кібербезпеки. Все через свою ефективність. Google, Facebook, Amazon навіть запустили власні програми співпраці з етичними хакерами.

Реклама:

В Україні такий досвід мають лише приватні компанії. Ми є першою держустановою, яка самостійно ініціювала bug bounty", - заявив генеральний директор ДП "ПРОЗОРРО" Василь Задворний. 

Зазначається, що Hack Prozorro пройде у форматі bug bounty марафону - учасники шукатимуть недоліки в захисті системи. За кожну знайдену валідну та унікальну вразливість отримуватимуть винагороду, її розмір залежатиме від рівня критичності. 

"Учасники працюватимуть у тестовому середовищі, що жодним чином не зачепить продуктивну систему Prozorro. Закупівлі відбуватимуться в звичайному режимі. 

Реєстрація хакерів триває до 8 вересня. Серед надісланих заявок представники Prozorro, bug bounty платформи HackenProof, компанії OptiData та хмарного провайдера DeNovo відберуть 15 етичних хакерів. За умовами проекту учасниками можуть бути лише українці з відповідним досвідом у кібербезпеці та баг-хантингу", - йдеться у повідомленні.

Безпосередньо марафон з пошуку багів пройде 21 вересня. Призовий фонд - 7 тисяч доларів, їх розподілять між кращими хакерами. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: