Зеленський сподівається на допомогу Трампа у питанні "Північного потоку-2"

Субота, 6 липня 2019, 14:45

Президент Володимир Зеленський сподівається на допомогу президента США Дональда Трампа у протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Про це він заявив у суботу у Львові під час представлення голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, де Зеленському поставили питання про протидію "Північному потоку-2".

"Ми вже розуміємо, що, крім Данії, вся Європа буде підтримувати будівництво "Північного потоку". Нема чого приховувати. Це як повернення Росії до ПАРЄ – питання вирішено вже давно, дуже давно. Політики спекулюють цією темою і щодо повернення до ПАРЄ, що це при нас сталося, чи "Північний потік". Нас ніхто не запитує", – заявив Зеленський.

За його словами, ані канцлер Німеччини Ангела Меркель, ані президент Франції Еммануель Макрон не будуть впливати на продовження будівництва "Північного потоку".

Реклама:

"Тому що на них впливає дуже сильно їхній локальний бізнес. Вони нічого з цим зробити не зможуть", – вважає президент.

"Тому єдине рішення цього питання – у мене буде зустріч у США з президентом Америки. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання у бік України", – заявив Зеленський.

Нагадаємо:

12 червня президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість використання санкцій США для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною.

Планується, що "Північний потік-2" буде транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Противники проекту - Польща, країни Балтії, Україна та США - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже поставляє близько третини обсягів газу в ЄС.

Глава "Газпрому" Алексєй Міллер раніше заявив, що "Газпром" готовий почати поставки газу по "Північному потоку-2" з 1 січня 2020 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: