У МВФ розповіли, як прискорити економічне зростання в Україні

Середа, 3 липня 2019, 09:45
 

Реформи дозволять Україні прискорити економічне зростання понад 5-6% на рік, вважає перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україні потрібна нова бізнес-модель з кращими інституціями, конкурентний приватний сектор, готовий конкурувати в європейському середовищі і в світі. Якщо є бажання це втілити, у вас без сумніву є людські ресурси для цього. Але чого немає - це капіталів і технологій. І останнє - має бути взято на себе чітке зобов'язання провести ці зміни", - сказав Ліптон.

Він підкреслив, що впевнений в можливості України забезпечити за допомогою ряду реформ прискорене економічне зростання.

Реклама:

Однак якщо корупція залишиться, якщо не відбудеться реформа державного сектора економіки, якщо залишаться реформованими інституції, цього не станеться, зазначив він.

Тому Україні слід визначитися з чітким вибором, підкреслив Ліптон.

"Саме зараз настав момент вибору - з новою адміністрацією (президента - ред), а незабаром - і з вашим парламентом. Для України цілком можливо завдяки ряду виразних і керованих реформ ... прискорити зростання співвідношення з рівнем життя в Західній Європі", - додав він.

Порівнюючи ситуацію в Україні та Польщі зразка 2000-х років, перший заступник директора-розпорядника МВФ вказав на те, що тоді в польську економіку теж складно було залучити інвесторів.

"Однак кілька чітких кроків допомогли змінити цю ситуацію, а саме - будівництво інфраструктури як дороги, хайвеї і порти, і встановлення правового поля, де "контракт - це контракт", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: