"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Поліція взялася за автозавод Жеваго через борги перед армією

Понеділок, 29 липня 2019, 13:24

Слідче управління Нацполіції в Полтавській області з листопада 2018 року веде досудове розслідування за ознаками ухиляння ПАТ "АвтоКрАЗ" від сплати штрафних санкцій на суму 6,69 мільйонів гривень на користь Міноборони за несвоєчасне виконання оборонного замовлення.

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на судові матеріали.

Зазначається, що кримінальне провадження відкрили за ч.3 статті 382 ККУ "невиконання судового рішення", за яке карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.  

У кінці 2013 року Міноборони і ПАТ "АвтоКрАЗ" уклали угоду на 136,5 млн гривень на постачання вантажівок підвищеної прохідності.

Реклама:

Протягом 2014 року через коливання курсу валют вартість угоди зросла до 165 мільйонів без зміни кількості авто. Але Генпрокуратура, діючи в інтересах Міноборони, наводить підстави, за яких вважає підвищення суми угоди неправомірним і просить визнати її недійсною.

Також прокурори підкреслюють, що ПАТ "АвтоКрАЗ" порушило строки постачання транспорту на півтора місяці.   

У 2015 році ГПУ в Господарському суді Києва домоглася рішення стягнути з ПАТ "АвтоКрАЗ" 6,69 млн гривень штрафних санкцій.

За зведеною інформацією виконавчої служби в Полтавській області, загалом стягненню з ПАТ "АвтоКрАЗ" на користь держави та інших юросіб підлягають 34,06 млн гривень. Але в прокуратурі вважають що посадові особи ПАТ "АвтоКрАЗ" умисно ухиляються від виплати боргів Мінобороні. 

ПАТ "АвтоКрАЗ" входить до складу фінансово-промислової групи олігарха Костянтина Жеваго.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: