Суд зняв арешт із понад 400 об'єктів нерухомості Коломойського

Понеділок, 15 липня 2019, 13:28

Печерський районний суд Києва 5 липня задовольнив клопотання ТОВ "Пріватофіс", пов'язаного з Ігорем Коломойським, і зняв арешт із 415 об'єктів нерухомості компанії.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій у Єдиному реєстрі судових рішень 12 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

Суддя дійшов висновку, що "арешт був накладений без доказів пропорційності вартості нерухомого майна, на яке було накладено арешт, із розміром збитку, заподіяного кримінальним правопорушенням", зазначено в матеріалах справи.

Нагадаємо, арешт був накладений 5 квітня 2017 року на земельні ділянки, нежитлові, офісні приміщення в різних регіонах України. Нерухомість заарештували за клопотанням Генпрокуратури в рамках кримінального провадження, пов'язаного з видачею Приватбанком до націоналізації кредитів пов'язаним особам на невигідних умовах, що призвело до заборгованості юросіб перед банком на 373 млн грн.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд країни 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

Наразі сторони ведуть судові суперечки, як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

Згідно з даними Нацбанку, Приватбанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) займав 1-е місце серед 77 банків.

Нагадаємо:

Раніше Коломойський у суді зажадав повернути йому акції Приватбанку.

Пізніше він заявив, що йому не потрібен банк, і зажадав повернути вкладені в нього кошти. Читайте детальніше в інтерв'ю - Ігор Коломойський: Мені не потрібен "Приват", але нехай повернуть 2 мільярди доларів капіталу

ЕП з'ясувала, чи можливе повернення банку, детальніше – в публікації: Фокус на Приватбанк. Чи поверне Зеленський Коломойському банк після виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: