"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР профінансує будівництво нового заводу на Волині

Неділя, 9 червня 2019, 14:33
 

ЄБРР організовує синдикований кредит на суму 116 млн євро для виробника листових матеріалів на підставі деревини "Кроноспан УА", що входить до групи Kronospan, на будівництво нового заводу.

Про це повідомляється в прес-релізі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, ЄБРР буде формальним кредитором на всю суму 116 млн євро, однак 50 млн євро з цієї суми буде синдиковано з банками Raiffeisen Bank International AG і Raiffeisenlandesbank Obersterreich за структурою кредиту "A/B".

"Кошти будуть інвестовані в нові виробничі потужності, що відповідають стандартам і нормам ЄС. Компанія планує розширити своє виробництво в Україні за рахунок будівництва нового заводу в Нововолинську (Волинської області - ЕП.)", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

"Спеціалізоване енергоефективне обладнання, включаючи котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор і новий електрофільтр, забезпечать альтернативне рішення для електропостачання і дозволить скоротити втрати енергії і викиди пилу", - наголошується в повідомленні.

Очікується, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшення експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни.

ТОВ "Кроноспан УА", дочірня компанія Kronospan Holdings PLC (Кіпр) - один з найбільших в країні виробників ламінованих і шліфованих ДСП, а також поставляє на ринок плити МДФ, шліфовані і лаковані ХДФ, глянцеві плити HDD, ламінована підлога, стінні та інші види продукції групи Kronospan.

У січні-вересні 2018 року виручка компанії становила 2,15 млрд гривень, чистий прибуток - 314,5 млн гривень.

Kronospan створений в Австрії в 1897 році. В даний час є провідним європейським виробником листових матеріалів на основі деревини, працює в 21 країні. Загальний обсяг продажів перевищує 2,7 млрд євро в рік.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже 13,1 млрд євро в рамках 418 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: