Facebook може запустити власну криптовалюту до кінця місяця

Неділя, 9 червня 2019, 10:00
 

Довгоочікувана криптовалюта, розробкою якої займається Facebook, вже практично готова до запуску.

Як пише ITC, її презентація може відбутися в кінці червня.

Відзначається, що у Facebook є великі плани на свою криптовалюту, а для її просування будуть застосовуватися різні інструменти.

Соцмережа планує пропонувати бонуси для продавців, які приймають її цифрові гроші. Крім того, співробітники проекту можуть навіть отримати оплату криптовалютою.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Facebook планує винагороджувати користувачів деякими порціями криптомонет, коли вони переглядають рекламу або здійснюють покупки на її платформі.

Швидше за все, це буде робитися з метою популяризувати криптовалюту і стимулювати користувачів почати більш активно працювати з нею.

Таким чином, нова криптовалюта Facebook досить швидко набере велику кількість користувачів, враховуючи, що у соцмережі налічується понад 2 млрд щомісячно активних користувачів.

Імовірно, блокчейн Facebook буде "набагато більш централізованим" ніж у Bitcoin з приблизно 100 вузлами в своїй платіжній мережі. Компанія має намір залучати сторонні фірми, щоб допомогти запустити систему.

При цьому Facebook буде стягувати з них ліцензійні збори (10 млн доларів з кожного партнера) і вливати їх у підтримку криптовалюти традиційними грошима, щоб вона залишалася стабільною. Тому курс валюти повинен бути відносно стабільним.

Facebook відмовився коментувати цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: