Україна має найбільше працюючих бурових верстатів у Європі

П'ятниця, 7 червня 2019, 16:37

Україна вперше включена до всесвітньо відомого індексу працюючих бурових верстатів Baker Hughes GE Rig Count.

Про це Європейській правді повідомляє Асоціація газовидобувних компаній.

Згідно звіту, наша країна займає лідируючу позицію у Європі щодо кількості задіяних у бурінні верстатів.

Станом на травень, у Європі працювало 186 бурових верстати (44 –морські платформи), з них майже половина – 84 – бурили в Україні. Для прикладу, слідом за Україною у рейтингу йдуть Туреччина(20 працюючих верстатів) та Великобританія (16).

Реклама:

У минулому році Україна видобула 21 млрд куб. м газу, 90% обсягів буріння прийшлося на східний нафтогазоносний регіон, де переважна більшість запасів газу зосереджена на глибині понад 3 км, сягаючи 6 км і більше.

Індекс Rig Count проводиться провідною американською нафтогазовою сервісною компанією Baker Hughes із 1944 року. У світі він вважається значущим показником активності нафтогазовидобувної індустрії та головним барометром споживання та попиту вуглеводнів. Статистичні дані індексу публікуються у провідних економічних виданнях та включені до багатьох галузевих звітів.

Зазначається, що за останні три роки Україна провела важливі реформи у вітчизняному газовидобутку, що відобразилося в покращенні регуляторного поля та модернізації профільного законодавства.

"Ці зміни вже помічають не лише українські, а й іноземні інвестори – наша країна стає все більш привабливою в їхніх очах. Включення України до індексу BHGE Rig Count є надзвичайно важливим, адже показує пожвавлення на вітчизняному ринку та слугує хорошим індикатором для приходу в Україну провідних газовидобувних та сервісних компаній", - зазначив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній Роман Опімах.

Нагадаємо, що у 2018 році уперше за роки незалежності Укргазвидобування законтрактувало десятки сучасних бурових верстатів, серед іншого компанія отримала перший німецький верстат Bentec.

Читайте більше у колонці ЕП: "Результати 2018-го у газовому заліку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!