"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Журналісти з'ясували, як топ-СБУшник приватизував службову квартиру у центрі Києва

Четвер, 27 червня 2019, 11:42
 

Голова департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров, якого називали можливим кандидатом на посаду заступника голови СБУ, перед першим туром президентських виборів приватизував службову квартиру площею понад 170 кв м у центрі Києва.

Про це йдеться у розслідуванні Катерини Каплюк для Bihus.info.

Відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, наприкінці березня 2019 р. Петров став власником 4-кімнатної квартири на 174,6 кв м в столиці. Квартири подібної площі у цьому будинку продають за 5 млн грн.

Свідоцтво про право власності на квартиру видав відділ приватизації державного житлового фонду Управління ЖКГ Шевченківської райадміністрації 21 березня 2019 року.

Реклама:

Менше ніж за рік до того, 22 травня 2018, Шевченківська РДА включила це помешкання до числа службових квартир СБУ.

Водночас родичі Петрова є власниками численних квартир, будинків та земельних ділянок. Зокрема, його батько, колишній військовий, володіє будинком в котеджному містечку під Києвом та трьома будинками в курортному селищі Санжійка біля Одеси. Зараз батько Олексія Петрова – підприємець. Його компаніям належать готель, медична клініка та автосервіс у Борисполі.

Сестра Петрова, яка працює нотаріусом, володіє двома будинками під Києвом та двома невеликими квартирами в столиці. Також квартиру в Києві на 86 кв м має мати посадовця, ще одну – його теща на 51 кв м.

Молодший брат Олексія Петрова володіє двома квартирами в Києві (на 93 кв м та 40 кв м) та будинком у Санжійці Одеської області.

Дружина Олексія Петрова має у власності кілька нежитлових приміщень у Києві.

Сам Олексій Петров, окрім приватизованої службової квартири в столиці, володіє кількома ділянками неподалік від гірськолижного курорту Буковель.

Журналісти Bihus.Info неодноразово фіксували Петрова біля котеджу під Києвом, що записаний на його сестру.

"Я маю 26 років вислуги, я маю 5 неповнолітніх дітей, я стою на черзі з 2005 року, на квартирній черзі. І, враховуючи, що ремонт цієї квартири достатньо коштовний для мене, я написав відповідну службову записку, рапорт з метою її приватизації… Постійно так проживати на квартирах, або в приміщеннях, в будинках, які належать моїм родичам, я думаю, що неможливо. По-перше, що я потім скажу своїм дітям – чиє це житло, чому ми тут проживаємо і на яких правах. По-друге, питання щодо придбання активів моїми близькими родичами – це питання їхнього бізнесу", – пояснює Олексій Петров.

Читайте колонку на ЕПОрендована чи своя: чи варто купувати квартиру?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: