"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ повністю скасував обов'язковий продаж валюти для бізнесу

Вівторок, 18 червня 2019, 19:05
 

Національний банк скасував вимогу обов'язкового продажу бізнесом валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Діюча норма, яка зобов'язує підприємців продавати 30% валютної виручки на міжбанку, перестане діяти з 20 червня.

Зазначається, що валютні надходження бізнесу, зараховані на розподільчі рахунки протягом 19 червня, вже не підлягають обов'язковому продажу.

Реклама:

"Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. За статистикою останніх років, коли норматив обов'язкового продажу валютних надходжень становив 50%, так і з 1 березня 2019 року, коли він був зменшений до 30%, бізнес в цілому продавав понад 90% валюти", - наголошується в повідомленні.

Національний банк вказує, що такий крок продовжує валютну лібералізацію відповідно до дорожньої карти, яка передбачає поступове зняття всіх валютних обмежень відповідно до поліпшення макроекономічних умов в Україні.

"У цьому році Національний банк скасував або пом'якшив вже понад 30 валютних обмежень. Скасування обов'язкового продажу валютних надходжень бізнесу є черговим кроком на шляху до вільного руху капіталу, визначеного одним із стратегічних цілей Національного банку", - зазначають в НБУ.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: