"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укроборонпром" пояснив, що не розподіляє бюджетні кошти

Понеділок, 6 травня 2019, 17:16

ДК "Укроборонпром" не є розпорядником бюджетних коштів та не продає підприємства, що входять до його складу.

Про це йдеться у повідомленні концерну у відповідь на публікацію на ЕП "Укроборонпром" потребує 100 млн доларів із бюджету".

"План використання бюджетних коштів розробляється Міністерством економічного розвитку і торгівлі, який затверджується розпорядженням Кабінету Міністрів України", - заявили у концерні.

"Укроборонпром" підкреслює, що мова йде про використання коштів із спеціального фонду держбюджету, який наповнюється за рахунок іноземних інвесторів. Тобто кошти на розвиток української оборонної промисловості надходять не від українських платників податків, а від зацікавлених у розвитку нашої обороноздатності іноземних партнерів.

Реклама:

"Укроборонпром" запропонував своє бачення використання коштів, спираючись на затверджені програми розвитку підприємств або цілих галузей оборонної промисловості.

У проекті плану використання бюджетних коштів, який запропонував ДК "Укроборонпром", відсутні підприємства, що передаються до Фонду державного майна України для подальшої приватизації, наголосили у концерні.

До Фонду державного майна України, у відповідності до урядової Програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, передаються лише ті підприємства, які не випускають оборонну продукцію. Концерн передає Фонду державного майна України лише пропозиції щодо підприємств, які будуть йому передані з метою приватизації. У свою чергу саме Фонд держмайна проводить повну оцінку підприємства та приймає рішення щодо приватизації.

Нагадуємо:

Аудит всього концерну "Укроборонпром" продемонстрував, що майже половина підприємств – неефективні.

У НАБУ повідомили, щорозслідують 22 кримінальних провадження щодо можливих зловживань службовцями підприємств, які входять до ДК "Укроборонпром".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: