Трамп анонсував підвищення мит на китайські товари до 25%

Понеділок, 6 травня 2019, 09:10
 

Президент США Дональд Трамп заявив, що до кінця тижня Вашингтон підніме з 10% до 25% тарифи на імпортовану з Китаю продукцію на загальну суму 200 мільярдів доларів.

Про це Трамп повідомив у Twitter.

"Протягом 10 місяців Китай платив США мита в розмірі 25 відсотків на високотехнологічні товари вартістю 50 мільярдів доларів і 10 відсотків на інші товари вартістю 200 мільярдів доларів. Цими виплатами частково пояснюються наші чудові економічні результати.

У п'ятницю 10 відсотків підвищаться до 25 відсотків. 325 мільярдів доларів у вигляді інших товарів, які нам відправляє Китай, поки не обкладаються митом, але незабаром будуть - за ставкою в 25 відсотків", - написав глава Білого дому.

Реклама:

Такий крок з боку Вашингтона глава Білого дому пояснив "занадто повільними" переговорами між США та КНР з метою врегулювати торговельний конфлікт.

Нагадуємо:

Вашингтон прагне скоротити дефіцит в торгівлі з КНР, що перевищує 400 млрд доларів.

Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині в грудні 2018 року "на полях" саміту G20 погодилися відтермінувати до 1 березня посилення торговельних обмежень для досягнення компромісу, а потім цей термін був продовжений з урахуванням підсумків лютневого раунду двосторонніх консультацій у Вашингтоні.

Разом з тим Трамп заявляв, що мита на китайські товари можуть бути збережені надовго, тобто, доти, поки він не переконається, що Китай виконує зобов'язання за угодою, якщо її вдасться досягти.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: