У Росії заборонили анонімно користуватися месенджерами

Неділя, 5 травня 2019, 12:14

Постанова уряду РФ про обов'язок власників месенджерів ідентифікувати користувачів своїх ресурсів за номером телефону набула чинності в неділю, 5 травня.

Відповідний документ прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав 6 листопада 2018 року, пише ТАСС.

Згідно з постановою, тепер месенджери повинні перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, в свою чергу, протягом 20 хвилин зобов'язаний надати запитувану інформацію.

Якщо оператор не встиг відповісти або номера телефону не виявилося в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою.

Реклама:

У разі якщо мобільний оператор знаходить в своїй базі запитуваний номер телефону, він також зобов'язаний вказати, якими мессенджерами користується абонент і привласнити йому спеціальний ідентифікаційний код.

Крім того, при розірванні договору про надання послуг з абонентом мобільний оператор повинен повідомити про це адміністрацію месенджера протягом доби, причому у неї буде 20 хвилин, щоб повторно ідентифікувати користувача.

При цьому обумовлюється, що адміністрація месенджера буде зобов'язана обмежити можливість користувачам, що не пройшли процедуру ідентифікації, відправляти чи отримувати повідомлення всередині сервісу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!