Заступника голови НБУ Рожкову можуть відсторонити від справ - суд

Середа, 29 травня 2019, 17:20
 

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов народного депутата Юрія Савчука, в якому він просить заборонити Катерині Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової щодо незаконного сприяння третім особам у сфері валютного регулювання і нагляду та зобов’язати її утриматись від таких дій", - йдеться у повідомленні.

Серед інших вимог позову – визнати протиправною бездіяльність голови НБУ Якова Смолія та Ради Нацбанку через те, що вони не звільняють Рожкову, та зобов’язати їх це зробити.

Реклама:

Разом із позовом нардеп подав заяву про його забезпечення, в якій просить суд до вирішення спору по суті заборонити Рожковій брати участь у роботі та засіданнях правління Нацбанку, виконувати повноваження першого заступника голови НБУ чи здійснювати будь-яку діяльність на цій посаді.

"Наразі вирішується питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження у справі", - зазначили у суді.

Нагадаємо, раніше бізнесмен Павло Фукс, який хотів придбати "Промінвестбанк", дочку російського "Внєшекономбанку", заявив, що операція зірвалася через заступницю голови Нацбанку Катерину Рожкову та заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Нагадаємо:

15 травня 2018 року Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу НБУ і скасував ухвалу Дарницького райсуду Києва від 26 грудня 2017 року про обмеження повноважень заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

27 квітня 2018 року Нацбанк звернувся до Вищої ради правосуддя, а 10 травня - в НАБУ з метою здійснення перевірки дій судді Дарницького райсуду на наявність у таких діях ознак дисциплінарного проступку і ознак вчинення злочину.

Також нагадаємо, що 26 грудня 2017 року суд виніс ухвалу у справі №753/23813/17 №753/23813/17, яким задовольнив клопотання народного депутата Ігоря Луценка і з 26 грудня заборонив Катерині Рожковій "брати участь у роботі і засіданнях правління НБУ, заборонив здійснювати і/або виконувати будь-які дії, пов'язані з виконанням і/або здійсненням повноважень заступника голови НБУ, і/або будь-яку іншу діяльність на посаді заступника голови НБУ до вирішення спору по суті".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: