Банки зобов’яжуть повертати гроші, зняті з карт шахраями

Субота, 18 травня 2019, 12:16
 

Національний банк планує встановити додаткові вимоги щодо випадків оскарження клієнтом переказів коштів, які ним не здійснювалися.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, банк після отримання відповідного повідомлення від користувача повинен відновити залишок коштів на його рахунку до стану, в якому він був перед здійснення цього переказу, не пізніше наступного робочого дня.

Утім, це стосується тільки випадків, коли банк не має підстави вважати дії користувача неправомірними.

Реклама:

"Користувач несе всі збитки, пов’язані з переказами, що ним оскаржуються, якщо банком доведено, що дії чи бездіяльність користувача призвели до втрати, незаконного використання ПІНу або іншої інформації, яка дає змогу ініціювати платіжні операції", - йдеться у повідомленні.

"Банк має право не повертати кошти у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів (близько 350 гривень – ЕП.), якщо переказ був здійснений втраченою/викраденою або неправомірно використаною карткою якщо користувач повідомив про її втрату/викрадення лише після проведення такого переказу", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо:

У 2018 році українці все частіше надавали перевагу безготівковим операціям.

Частка обсягу безготівкових операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за підсумками 2018 року досягла 45,1%. Це на 5,8 в. п. більше порівняно з результатами 2017 року (39,3%).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: