Місія МВФ прибуде в Україну наступного тижня

Четвер, 16 травня 2019, 18:11
 

Місія Міжнародного валютного фонду наступного тижня розпочне роботу в Україні для оцінювання виконання поточної програми співробітництва з фондом stand-by і консультацій за IV статтею статуту МВФ.

Про це повідомив глава представництва фонду в Україні Йоста Люнгман журналістам у кулуарах конференції Concord Capital "Ukraine: Game of Trones. Final Season" у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Місія прибуде до Києва наступного вівторка і планує працювати в Україні два тижні.

Серед основних питань Люнгман відзначив ухвалення нового закону про відповідальність за незаконне збагачення у зв'язку зі скасуванням попередньої редакції Конституційним судом у лютому цього року.

Реклама:

Нагадуємо:

Команда переможця виборів президента Володимира Зеленського розраховує на успішний перегляд програми stand by Міжнародного валютного фонду в травні 2019 року.

Нова програма допомоги від МВФ stand-by була підписана наприкінці грудня і розрахована на 14 місяців, протягом яких Україна може отримати 3,9 млрд дол.

Перший перегляд програми запланований на середину травня.

Після цього стане зрозуміло, чи може Україна розраховувати на наступний транш — 1,3 млрд дол.

В дослідженні JP Morgan йдеться, що сфокусованість української влади на парламентських виборах цієї осені не дозволить країні виконати умови Міжнародного валютного фонду в 2019 році і отримати транш.

Читайте такожЩо заважає Україні отримати новий транш від МВФ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: