"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жеваго запідозрив Мінфін і НБУ у фальсифікації статистики про зростання ВВП

Четвер, 16 травня 2019, 13:06
 

Бізнесмен Костянтин Жеваго припустив, що реального економічного зростання в Україні немає, а дані про нього - це методологічна інтерпретація статистики.

Про це він заявив на конференції Concorde Capital "Game of thrones: final season?" у Києві.

"Щоб сказати, що буде завтра, потрібно подивитися, що було вчора. Вчора не було ніякого економічного зростання, і це запорука всіх невдач, які зазнала економіка, і політика на чолі з президентом, який з великим тріском програв вибори", - вважає Жеваго.

"Знаєте, коли ВВП зростає на 2,9%, при цьому залізничні перевезення падають, а споживання електроенергії стагнує, або падає теж, це говорить про те, що міністерство фінансів з Нацбанком або фальсифікують статистику, або інтерпретують статистику таким чином, що суто методологічно, як вони це пояснюють, ми добиваємося такого економічного зростання і такого ВВП", - припустив бізнесмен.

Реклама:

"Зокрема, минуле економічне зростання було досягнуто завдяки тому, що були підвищені ціни на газ, електроенергію, комунальні тарифи, населення отримало субсидії, які потім отримав "Нафтогаз" і заплатив податки", - стверджує Жеваго.

"Є чіткі правила в нашій країні і в природі - якщо ВВП зростає, то і все деривативи зростання очевидні", - підкреслив він.

"Промисловість почала загинатися так само, як і на початку 2013 року, що тоді спричинило революційну ситуацію і зміщення Януковича", - заявив Жеваго.

Нагадаємо, власник Ferrexpo Костянтин Жеваго у світовому рейтингу Forbes займає 1511 місце, його капітал оцінюють в 1,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: