"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв розповів, як "Нафтогаз" планує залучати кошти

Четвер, 16 травня 2019, 11:40
 

Голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв допускає можливість випуску єврооблігацій ближче до вересня і розраховує, що вихід України на ринок може відбутися в кінці травня.

Про це він заявив на конференції Concorde Capital "Game of thrones: final season?" у Києві.

"Це питання буде залежати від того, наскільки успішним буде міністерство фінансів. У них заплановано випуск, який має відбутися або наприкінці травня, або на початку червня, і в залежності від обсягу, попиту і вартості цього запозичення ми будемо приямати наше рішення: чи йти, чи не йти", - пояснив голова "Нафтогазу".

Він сказав, що зараз "вікно" для розміщення єврооблігацій для "Нафтогазу" закрилося.

Реклама:

"Ми паралельно працюємо над залученням коштів під наші програми капітальних вкладень через такі інструменти, як гарантування агенцією "Сінашур" з Китаю. Ми підписали меморандум на 1 млрд доларів на початку цього року. Ми вже багато працюємо із китайськими підрядниками і сподіваємося, що частину нашого дефіциту ми зможемо компенсувати саме з цього напрямку", - розповів Коболєв.

"Ми вважаємо дуже перспективним внутрішній ринок облігацій, але, знову ж таки, можливість виходу туди буде зрозумілою ближче до кінця літа", - резюмував він.

Коболєв також прокоментував можливість зупинки транзиту газу з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: