У Києві продають землю поруч зі школою під будівництво ЖК

Вівторок, 14 травня 2019, 12:20

У Києві на Березняках продається земельна ділянка площею 0,457 га з проектом для будівництва багатоповерхового житлового комплексу з підземним паркінгом.

Про це йдеться в оголошенні на сайті OLX.

Ціна ділянки - 1,7 млн ​​доларів або близько 44,5 млн гривень.

Як випливає з оголошення, ділянка знаходиться за адресою: вул. Березняківська, 30В на території спортивного стадіону, який знаходиться впритул до школи №81 з одного боку і до науково-виховного комплексу "Еконад" №30 - з іншого.

Реклама:
 

Зазначимо, що на кадастровій карті територія стадіону об’єднана разом з дільницею під школою №81 і має площу 2,41 га. Цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

За кадастровим номером, зазначеним в оголошенні, знаходиться ділянка землі площею 0,457 га, однак вона розташована не на території стадіону, а південніше - на незабудованій території між науково-виховним комплексом "Еконад" №30 і Київським університетом ринкових відносин.

 

Ділянка була передана в оренду ТОВ "Катена" у 2006 році Київською міською радою. У 2016 році Київрада розірвала договір оренди, проте компанія змогла оскаржити це рішення в суді. У 2018 році Верховний суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції.

Дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку на цій ділянці видала інспектор Державної архітектурно-будівельної інспекції Олена Ткачук. За 2018 рік вона отримала 375,2 тисячі гривень зарплати.

 
 

Олександр Колесніченко, Всеволод Некрасов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!