Коломойський запросив іноземця на свій НПЗ

Понеділок, 13 травня 2019, 13:55
 

Головним інженером ПАТ "Укртатнафта" призначений Лінас Чапас, який раніше працював на Мажейкяйському НПЗ компанії "Орлен Летува".

Про це повідомляє enkorr із посиланням на джерело, близьке до підприємства.

Нового топ-менеджера колективу представили 11 травня.

"Новий топ-менеджер буде знаходиться в прямому підпорядкуванні голови правління Павла Овчаренка. У його функціоналі — модернізація, ремонти, закупівля нового обладнання", — повідомив співрозмовник.

Реклама:

За його інформацією, таким чином був розвантажений заступник голови правління з виробництва і капітального будівництва Сергій Кошелюк, який відтепер зосередиться на виробництві.

Колеги по Мажейкяйському НПЗ характеризують Чапаса як великого професіонала-практика у нафтопереробці.

"Це дуже хороший і досвідчений виробничник. Він завжди вважав за краще працювати на установках, ніж малювати презентації в офісі", - говорить один з колишніх співробітників Мажейкяйського НПЗ, особисто знайомий з Чапасом.

Він вважає, що погодитись на роботу в Україні Чапас міг у разі перспектив активної модернізації виробництва.

Водночас за словами одного зі співрозмовників enkorr у Литві, який попросив не називати його імені, багато пропозицій і проектів модернізації, поглиблення переробки Чапаса "відправлялися у стіл".

"Акціонери не сильно поспішають інвестувати в завод. Можливо, у нього вийде в повній мірі реалізувати себе на "Укртатнафті", - зазначив він.

За даними enkorr, пошуком головного інженера займалося міжнародним кадрове агентство. Зазначається, що опитані фахівці не пригадують випадку запрошення експата на "Укртатнафту".

Нагадаємо, після захоплення НПЗ групою "Приват" у 2007 році було заявлено про плани проведення комплексної модернізації "Укртатнафти" з будівництвом установок ізомеризації і гідроочищення бензину каткрекінгу.

Однак у результаті за останні 12 років завод не побудував жодної нової виробничої установки, обмежившись модернізацією і перепрофілюванням існуючого обладнання.

"Укртатнафта" - найбільший НПЗ в Україні з проектною потужністю 18,6 млн т нафти в рік. На даний момент реальна потужністю оцінюється в 7 млн ​​т, однак завантаження заводу в останні роки не перевищує 2,5 млн т.

Нагадаємо, що в квітні минулого року "Укртатнафта" вперше з 2011 року розкрила назви компаній-нерезидентів, які тримають сумарно 36,73% її акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: