Мінінфраструктури хоче підтримати авіакомпанії, що облітають Росію

Неділя, 12 травня 2019, 16:18
 

Міністерство інфраструктури шукає недискримінаційний механізм держпідтримки українських авіакомпаній, які змушені облітати територію Росії при здійсненні рейсів на східних напрямках.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Тут проблема не тільки в позиції України, а й в міжнародній позиції. Якщо це рішення і цей механізм буде введений, він повинен бути недискримінаційним", - сказав Омелян.

"Ми працюємо в системі європейської авіаційної індустрії, тому повинні дотримуватися їх правил. Якщо вдасться розробити такий механізм з урахуванням і внутрішнього, і зовнішнього чинників, міністерство буде готове його підтримати", - підкреслив міністр.

Реклама:

Він зазначив, що українські авіакомпанії при польотах на схід дійсно знаходяться в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

"Ми намагаємося знайти якесь рішення, але поки чіткого механізму немає. Хоча це питання піднімалося з боку українських авіакомпаній", - заявив Омелян.

Як повідомлялося з посиланням на гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна, на маршруті Київ - Пекін - Київ літак, котрий облітає територію Росії, витрачає в середньому на чотири години більше, ніж аналогічний літак, який не має обмежень з обльоту.

Це призводить до 120 тис. доларів додаткових витрат на кожному рейсі. І, на його думку, тут повинні бути передбачені якісь механізми компенсації від держави.

"Це могли б бути пільги за ставками або прямі субсидії", - вважає гендиректор "Борисполя". На його думку, такі механізми в світі вже існують.

Читайте такожКиєву знадобиться третій аеропорт — інтерв'ю з гендиректором "Борисполя"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!