Банки стали роздавати більше кредитів населенню

Неділя, 12 травня 2019, 17:44
 

У першому кварталі в Україні продовжило зростати кредитування фізичних осіб: на 5,8% за квартал та на 34,4% рік до року.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Як і раніше, приватні банки кредитували населення найактивніше. При цьому, масштаб доларизації роздрібних кредитів знизився до 29,2%", - йдеться у повідомленні.

"НБУ зберігає незмінними очікування по зростанню чистого гривневого кредитування фізичних осіб на рівні понад 30% рік до року у 2019 році. Беручи до уваги таке стрімке зростання портфеля, Нацбанк проведе оцінювання пов’язаних з цим ризиків", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, на основі отриманих результатів буде ухвалено рішення про доцільність запровадження жорсткіших стандартів оцінювання якості таких кредитів банками.

Нагадаємо, у 2018 році прибуток банківської системи сягнув історичного максимуму – 21,7 млрд гривень.

Минулого року значно зменшилася кількість і частка збиткових банків. Так, із 77 платоспроможних банків 64 банки були прибутковими і отримали чистий прибуток 34,4 млрд гривень, що перекрило збитки 13 банків на 12,7 млрд гривень.

Крім того, прибуток в 2018 році був сформований, головним чином, групою банків з іноземним капіталом (15 млрд гривень прибутку за рік) і "Приватбанком" (11,7 млрд гривень).

Збитковими були банки з державним російським капіталом (11 млрд гривень збитку).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: