"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін представить на затвердження Кабміну 3–річну бюджетну декларацію

П'ятниця, 10 травня 2019, 10:50
Міністр фінансів Оксана Маркарова
Міністр фінансів Оксана Маркарова

Міністерство фінансів має намір подати на затвердження Кабінету міністрів Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки в середині травня.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова під час дискусійної панелі на бізнес-форумі Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Міністерство фінансів продовжить працювати над активним впровадженням середньострокового бюджетного планування. Зокрема, наступного тижня подасть на затвердження Кабінету міністрів Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки", - сказано в повідомленні.

Серед інших пріоритетів Мінфіну - реформування Державної фіскальної служби.

Реклама:

Також на наступному тижні повинні бути сформовані наглядові ради в державних Ощадбанку та Укрексімбанку.

Нагадуємо:

Бюджетна декларація міститиме, зокрема, сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету, цілі та показники результату їх діяльності, загальну оцінку фіскальних ризиків.

Законом передбачається встановлення бюджетних правил, зокрема, щодо дефіциту державного бюджету та обсягу надання державних гарантій, затвердження Стратегії управління державним боргом на середньостроковий період.

Також передбачається оновлення бюджетного календаря, а саме встановлення строків підготовки бюджетної декларації та інформації, необхідної для її складання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: