Фірма з "приватівським" директором таємно зведе житло на Лісовому за 119 мільйонів

Вівторок, 30 квітня 2019, 10:15
 

КП "Спецжитлофонд" 22 квітня замовило ТОВ "БК Роял Хауз" будівництво житла у Деснянському районі за 119,28 мільйона гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", інформують "Наші гроші".

До кінця березня 2021 року збудують третю і четверту 25-поверхові секції на 225 квартир житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями, зовнішніми мережами та благоустроєм на перетині вулиць Мілютенка і Шолом-Алейхема. Загальна площа квартир у цих двох секціях становить 8 630 кв. м.

Таким чином, будівництво коштує близько 13 822 грн. за "квадрат". У березні 2018 року Мінрегіонрозвитку встановило опосередковану вартість будівництва житла з нуля для Києва на рівні 13 047 грн., що було трохи дешевше.

Реклама:

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів і обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

За неконкурентною угодою з "БК Роял Хауз", на заробітну плату піде 14,26 млн грн., тобто 12% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 4,57 млн грн. Ціна угоди всього на 0,1% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 119,38 млн грн.

Закупівлю провели за переговорною процедурою. Відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників, бо на них приходило лише ТОВ "Скайбуд Груп" із ціною близько 113 млн грн. Його субпідрядником було ТОВ "Будівельна компанія "Адамант" із державного "Укрбуду", діяльність якого контролює нардеп із "Волі народу" Максим Микитась.

Столична "БК Роял Хауз" зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстрована в квітні 2018 року за адресою масової реєстрації юридичних осіб по вул. Сурікова, будинок 3, офіс 42.

Спершу засновниками були ТОВ "Інвестиційна група "Консалтсіті" і ТОВ "Інплайз" Діани Пилипчинець, потім ним став Олександр Степенко, а після нього – Олександр Шершньов, який також володіє ТОВ "Тракт Групп" разом із Германом Степенком.

Олександр Степенко володіє ТОВ "Форма", яке взяло підрядів у Києві на 176,18 млн грн.

Нинішній договір із "Спецжитлофондом" підписав у якості директора сам Шершньов, а вже через два дні, 24 квітня фірму "БК Роял Хауз" очолив Роман Васильович Дьомін.

Дьомін із 2016 року до лютого 2019 року був в. о. голови правління ПрАТ "Аеробуд", заведеного на п’ять кіпрських офшорів, близьких до одного з лідерів групи "Приват" Геннадія Боголюбова: "Ренальда Інвестментс Лімітед", "Формоса Інвестментс Лімітед", "Грінгот Ентерпрайзес Лімітед", "Сісера Інвестментс Лімітед", "Броалія Венчерз Лтд".

Раніше правління "Аеробуду" очолював відомий дніпровський забудовник Григорій Козинський, власник ТОВ "Рубікон-Моноліт", яке будувало зокрема єврейський центр "Менора" у Дніпрі на замовлення згаданого "приватівця" Геннадія Боголюбова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!