Україна заборонила нерегулярне авіасполучення з РФ

Середа, 3 квітня 2019, 12:43

Кабінет міністрів підтримав проект постанови Міністерства внутрішніх справ про заборону нерегулярного авіасполучення між Україною та Російською Федерацією після візиту проросійського депутата "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка та Віктора Медведчука до РФ.

Відповідний проект постанови на засіданні уряду озвучив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми зробили аналіз обставин цього перельоту. Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві. Отримав відповідне добро ФСБ Росії і прямим перельотом "Київ-Москва" потрапив на перемовини з прем’єром держави агресора", - сказав Аваков.

"Тому поданий на розгляд проект постанови "Про внесення змін до положення про використання повітряного простору України", поданий на розгляд проект постанови розроблений МВС з метою захисту державної безпеки та відведення можливих загроз національної безпеки шляхом  унеможливлення нерегулярного авіасполучення між Україною та державою агресором", - додав міністр.

Реклама:

За словами Авакова, на виконання вимог закону про санкції рішенням РНБО, до ряду авіакомпаній РФ були застосовані обмежувальні заходи у вигляді обмеження часткового чи повного транзиту ресурсів, польотів  чи перевезень на територію України, у той же час, за словами міністра, зазначенні заборони не розповсюджувалися на нерегулярні рейси між Україною і РФ.

Такі рейси, зі слів Авакова, здійснюються літаками не зареєстрованими в Росії, що створює загрозу нацбезпеці України.

"Проектом акту пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів-перельотів між Україною та державою агресором, за виключенням, рейсів необхідних для забезпечення дії місій міжнародних організацій, ООН, Організації з безпеки і співробітництва в Європі і Червоного хреста", - додав Аваков.

Нагадаємо, у вересні-жовтні 2015 року Росія заборонила українським компаніям літати в РФ. Україна також повністю припинила авіасполучення з Росією.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!