РФ дозволила транзит санкційних українських товарів в Азію

Понеділок, 29 квітня 2019, 11:25
 

Уряд РФ опрацьовує поправки в законодавство, що стосується транзиту підсанкційних українських товарів через Росію на територію інших країн.

Про це розповів журналістам перший заступник керівника апарату уряду РФ Сергій Приходько, передає ТАСС.

"За підсумками розгляду звернень казахстанської і киргизької сторін дозволені транзитні перевезення з України пріоритетного для партнерів переліку промислових товарів", - сказав він.

"Указ діє до 1 липня 2019 року. В уряді РФ опрацьовується питання внесення змін до інших чинних законодавчих норм, що стосуються ввезення в Росію і транзиту вантажів з території України в Казахстан і Киргизію при дотриманні правил навігаційного пломбування та обліку", - додав Приходько.

Реклама:

Нагадуємо:

25 грудня 2018 року уряд Російської Федерації опублікував розширений список українських фізичних і юридичних осіб, проти яких були введені санкції.

У документі російського відомства з'явилося 7 нових компаній, а також 245 осіб, серед яких політики, бізнесмени та громадські діячі.

Всього під санкції РФ підпадають 557 фізичних осіб та 75 компаній.

Україна продовжила заборону на ввезення російських товарів до 31 грудня 2019 року включно.

З 2016 року під дію санкцій потрапили м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби та інші позиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: