Екс-голова банку вивів з нього 32 мільйони, і той збанкрутував

Субота, 27 квітня 2019, 14:22
 

Екс-голову правління одного зі столичних банків підозрюють у розтраті понад 32 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Головою правління, всупереч встановленим вимогам щодо порядку видачі кредитних коштів та без відповідного положення кредитного комітету банківської установи, було укладено договір з товариством про відкриття відновлювальної відкличної кредитної лінії", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, це надало можливість клієнту упродовж дії договору неодноразово отримувати та погашати суму кредиту в межах установленого ліміту, понад 1,2 млн доларів.

Реклама:

"Отримавши кредитні кошти, посадовці товариства вивели їх за межі України. Кошти були перераховані на рахунок компанії-нерезидента за фіктивний договір поставки товару. Проте договір було укладено лише для імітування ведення господарської діяльності товариством", - повідомляє прес-служба.

"Злочинні дії голови правління стали однією з підстав віднесення  банку до категорії неплатоспроможних.  Внаслідок чого виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів прийнято рішення щодо запровадження в установі тимчасової адміністрації", - заявили в поліції.

Наразі екс-голові правління банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу правопорушнику. З метою відшкодування завданих державним інтересам збитків до суду буде направлено клопотання щодо накладення арешту на майно підозрюваного.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!