Компанії, що входять до корпорації "Укрбуд", можуть оштрафувати за "розпил" 3 мільярдів

П'ятниця, 26 квітня 2019, 11:58

Антимонопольний комітет розглянув справу про змову двох компаній, що входять в корпорацію "Укрбуд".

Про це глава АМКУ Юрій Терентьєв повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"... заплановано розгляд справи про змову двох компаній групи "Укрбуд" (пов'язують з Максимом Микитасем) на столичних тендерах з реконструкції клініки ім.Амосова і гімназії ім. Бойченка. Ціна питання - близько 3 млрд грн", - написав глава АМКУ.

За словами Терентьєва, матеріали розслідування змови містять ряд доказів, зокрема надання взаємної фінансової допомоги і виконання робіт для одних і тих же генпідрядників - членів корпорації.

Реклама:

До доказів відносяться також наявність спільної адреси, спільне використання засобів зв'язку, спільні працівники, використання однакових IP-адрес для податкової звітності та для входження в електронні кабінети системи "Клієнт-Банк" і однакове надання учасниками листів банку замість банківських гарантій.

Голова АМКУ додав, що компанії також отримували банківські гарантії в одному і тому ж банку в один день і з послідовною реєстраційною нумерацією, мають загальні особливості в оформленні документів і однакові властивості файлів з документами тендерних пропозицій учасників.

Підозрювані в змові компанії також здійснювали синхронні дії в часі.

Нагадуємо:

В травні 2018 року Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова за результатами тендеру уклав угоду з компанією "Північно-український будівельний альянс" на будівництво корпусу за 2,57 млрд грн.

Єдиним конкурентом переможця на тендері була компанія "Спецбуд-плюс".

Компанія "Північно-український будівельний альянс" наразі займається реконструкцією Шулявського шляхопроводу. Її конкурентом на тендері також була компанія "Спецбуд-плюс".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!