НБУ збільшив план з викупу валюти

П'ятниця, 26 квітня 2019, 10:50
 

Національний банк збільшив планові обсяги інтервенцій з купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У II-III кварталах 2019 року обсяги інтервенцій становитимуть до 20 млн дол на день.

"Це на 5 млн дол більше порівняно з кількісним індикатором, який діяв до цього", - повідомили в Нацбанку.

Реклама:

Повідомляється, що з початку року обсяги торгів на міжбанківському валютному ринку на тлі валютної лібералізації і зняття низки обмежень для бізнесу зросли майже на 40%.

"Це дає змогу Національному банку також збільшувати обсяги купівлі валюти, відчутно не впливаючи на динаміку курсу гривні, визначену фундаментальними економічними чинниками", - йдеться в повідомленні.

Чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку у січні-квітні 2019 року становила близько 900 млн дол. Водночас, наголошують в НБУ, офіційний курс гривні з початку року зміцнився на 4%.

"Здійснюючи інтервенції, Національний банк дотримувався Стратегії валютних інтервенцій на 2016-2020 роки і не викуповував валюту під час коливань у бік знецінення гривні, а поповнював міжнародні резерви України лише за сприятливих умов на валютному ринку, коли пропозиція валюти була вищою за попит на неї", - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що планові обсяги інтервенцій мають винятково індикативний характер.

Залежно від ситуації на ринку інтервенції Національного банку з купівлі валюти можуть бути меншими або взагалі не відбуватися.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: