Чого очікують від нового президента іноземні інвестори — опитування

Четвер, 25 квітня 2019, 18:05
 

Іноземні інвестори чекають від нового президента боротьби з корупцією та обмеження впливу олігархів.

Про це свідчать результати опитування іноземних інвесторів, яке Європейська Бізнес Асоціація, Dragon Capital та Центр економічної стратегії провели у квітні 2019 року.

"Серед опитаних іноземних інвесторів 88% зацікавлені інвестувати в Україну, проте більшість — 68% — очікуватимуть результатів парламентських виборів та формування нового уряду", - йдеться в опитуванні.

На думку респондентів, першочерговими кроками новообраного президента на посаді мають бути демонстрування ефективних заходів боротьби з корупцією, призначення реформаторів з високою репутацією на ключові державні посади, а також відокремлення політики та бізнес-інтересів через обмеження впливу олігархів.

Реклама:
 

Водночас вони вважають, що відхилення від західного геополітичного вектора розвитку країни, підрив засад антикорупційної політики та незалежності Національного банку максимально негативно вплине на інвестиційні та бізнес-рішення опитаних інвесторів у наступні 3-6 місяців.

Четвертий рік поспіль основними перешкодами для інвестицій респонденти назвали розповсюджену корупцію та недовіру до судової системи в Україні.

 

Значно погіршують інвестиційну привабливість монополізація ринків та захоплення влади олігархами.

Нестабільна валюта та фінансова система втратили місце в топ-3 і стали шостою найбільшою перешкодою для інвестування в Україну.

Суттєвою перешкодою залишається військовий конфлікт з Росією, а також репресивні дії правоохоронних органів, які піднялись з сьомої позиції на п’яту.

Загалом в опитуванні взяли участь 75 респондентів, зокрема портфельні і стратегічні інвестори, які вже мають інвестиції і які тільки планують інвестувати в Україну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: