Індивідуальний номер авто відтепер можна замовити онлайн

Середа, 24 квітня 2019, 16:09
 

З 24 квітня українці можуть замовити та оплатити виготовлення індивідуальних номерних знаків онлайн, а отримати готовий номерний знак – в найближчому відділенні "Нової пошти", без жодного візиту до сервісних центрів МВС.

Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування України.

Для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі "Електронні послуги".

У розділі "Замовлення ІНЗ" потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер іще ніким не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.

Реклама:

Користувач може обрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення "Нова пошта" за 500 гривень або можливість самостійно забрати виготовлені номери у Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно).

Наступний етап — автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Завершенням процесу отримання послуги є оплата ІНЗ.

Раніше у процесі замовлення номерів автовласники були змушені щонайменше тричі звертатись до Головного чи територіального сервісного центру МВС: уперше – щоб перевірити, чи вільний конкретний номерний знак, вдруге – щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ, і втретє – щоб забрати готовий ІНЗ. Це вимагало значних витрат часу та коштів громадян.

Окрім того, автоматизована система перевірки вільних комбінацій дозволяє виключити з алгоритму надання послуги людський фактор, а, отже, і корупційну складову.

Зазначається, що після отримання ІНЗ власник зобов'язаний в 10-денний термін перереєструвати ТЗ в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Під час перереєстрації ТЗ в свідоцтво про реєстрацію вноситься примітка стосовно наявності ІНЗ.

За перші чотири місяці роботи в Кабінеті зареєструвались понад 77 тис. користувачів – фізичних осіб – та майже 3 500 – юридичних. За цей час користувачі подали більше 167 тисяч заяв онлайн. Послугу безкоштовного витягу з Єдиного реєстру транспортних засобів та їхніх власників за цей час було надано близько 133 тис. разів. Також водії часто замовляли платний витяг з Єдиного реєстру транспортних засобів та їхніх власників (понад 7 тис.) та користувались сервісом запису в електронну чергу до сервісних центрів МВС (більш ніж 23 тис. записів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: