Суд поставив крапку у суперечці між найбільшим виробником сигарет і податковою

Вівторок, 16 квітня 2019, 09:15
 

Судова справа між Державною фіскальною службою і "Філіп Морріс Україна" на 635 мільйонів гривень закрита внаслідок скасування податкових повідомлень–рішень.

Про це повідомляє прес-служба тютюнового гіганта.

"Постановою другого апеляційного адміністративного суду закрито провадження у справі про оскарження податкових повідомлень–рішень на суму 635 млн. грн. Справа була закрита в результаті скасування ДФС відповідних податкових повідомлень–рішень", — йдеться в повідомленні.

"Така справа є першою в практиці органів ДФС і її результат є свідченням реальних кроків в напрямку змін та її готовності реагувати на сигнали бізнесу для забезпечення його нормальної роботи", - додали в компанії.

Реклама:

Нагадуємо:

У 2015 році "Філіп Морріс Україна" почала застосовувати спеціальний митний режим переробки на митній території України для подальшого експорту продукції.

Для цього компанія отримала відповідний дозвіл від Харківської митниці ДФС.

В рамках цього режиму "Філіп Морріс Україна" отримала право на умовне звільнення від українського ввізного мита та інших податків на імпорт матеріалів для переробки компанією сировини, продукція з якої підлягала реекспорту.

Загальна вартість готової продукції, яка була виготовлена ​​й експортована в режимі переробки на митній території України протягом квітня 2015 - березня 2016 року, становила 87 млн ​​євро.

У березні 2016 року, коли термін дії дозволу на застосування митного режиму переробки майже закінчився, Головне управління Державної фіскальної служби в Харківській області ініціювало податкову перевірку з метою поставити під сумнів правомірність застосування режиму до операцій, здійснених "Філіп Морріс Україна" в режимі переробки.

За результатами перевірки компанія отримала податкові повідомлення–рішення на загальну суму 635 млн грн, що включає донарахування ввізного мита, додаткове ввізне мито, ПДВ, штрафи і пені.

Після безуспішного оскарження в адміністративному порядку в органах ДФС, а також в суді першої інстанції, чотири компанії Філіп Морріс ("Філіп Морріс Інтернешнл Інк. (США)", "Філіп Морріс Глобал Брендс Інк." (США), "Філіп Морріс Брендс Сарл" (Швейцарія), "Філіп Морріс Україна") подали уряду України Повідомлення про інвестиційний спір.

5 грудня 2018 року Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про підписання мирової угоди між згаданими компаніями і державою Україна.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: