Польські фірми торік відрядили за кордон близько 23 тисячі українців

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:39

2018 року Управління соціального страхування Польщі (ZUS) видало понад 600 тисяч свідоцтв A1 працівникам, яких польські фірми відрядили на роботу за кордон. Майже всі довідки - 97% серед іноземців - отримують громадяни України та Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

За даними ZUS, найбільше свідоцтв A1 видали у Кракові – 44 тис., Варшаві – 40 тис. і Гданську – 28 тисяч.

"Довідки, що ми видаємо, - це документ, необхідний для осіб, котрі працюють у країнах Європейського Союзу, Європейського економічного простору або у Швейцарії. A1 підтверджує, що стосовно вказаної у ній особи під час праці або діяльності за кордоном застосовуються тільки польські положення соціального страхування. Завдяки цьому вона не повинна сплачувати подвійних внесків", - сказала речниця ZUS у Нижньосілезькому воєводстві Івона Ковальська-Матіс.

Реклама:

"За відряджених працівників, попри те, що вони працюють за кордоном, можна сплачувати польські, іноді значно менші внески. Це свідоцтво видається також для іноземців, яких польські фірми відправлять на роботу за кордон", - додала вона.

За даними ZUS, на польські підприємства торік за кордоном працювало приблизно 23 тис. українців та приблизно 3 тис. білорусів. Серед держав, які найчастіше були місцем відрядження для іноземців є: Німеччина (51%), Франція (11,5%), Бельгія (7,5%), Нідерланди (6,3%) та Швеція (5,5%).

За даними медіа, за кордоном може працювати вже понад 6 млн українців.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: