Uber готується до IPO. Компанію можуть оцінити в 120 мільярдів доларів

Неділя, 24 березня 2019, 11:05
 
фото www.uber.com

Сервіс онлайн-замовлення таксі Uber Technologies вибрав для проведення IPO Нью-Йоркську фондову біржу (NYSE).

Про це пише "Комерсант".

IPO Uber, в рамках якого вартість компанії може бути оцінена в 120 млрд доларів, за підрахунками Bloomberg, увійде до п'ятірки найбільших розміщень на NYSE, якщо компанія розмістить на біржі не менше 16% акцій.

Одночасно з цим стало відомо, що інша технологічна компанія, соціальна мережа Pinterest, що спеціалізується на публікації та зберіганні фотографій, яка готується до виходу на IPO, також проведе його саме на NYSE.

Реклама:

Рішення Uber і Pinterest провести розміщення на Нью-Йоркській біржі - ще одна ознака зростання популярності NYSE серед технологічних корпорацій в противагу традиційному місцю їх IPO, біржі Nasdaq (там торгуються в числі інших Google, Microsoft, Apple і Facebook).

Серед технологічних компаній, які вже провели IPO на NYSE, - китайський рітейлер Alibaba в 2014 році, сервіс мікроблогів Twitter в 2013 і месенджер Snap в минулому році.

IPO Uber має відбутися в квітні, тобто трохи пізніше головного американського конкурента компанії, сервісу замовлення таксі Lyft.

Кілька днів тому стало відомо, що Lyft планує залучити в ході IPO 2,1 млрд доларів, тим самим вартість компанії в цілому буде оцінена в 23 млрд доларів, IPO має відбутися вже наступного тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: