Набрали чинності нові правила повітряних перевезень

Понеділок, 18 березня 2019, 18:25
 

Набрали чинності нові правила авіаперевезень та обслуговування пасажирів, у яких змінилась інформація про максимальну вагу багажу і правила реєстрації на рейс.

Про це повідомляє прес-служба Державної авіаційної служби, передає Інтерфакс-Україна.

У новій редакції правил відсутні норми про обов'язкове безкоштовному перевезенні багажу певної ваги (раніше 15 кг). Тепер інформація про максимальну кількість і вазі багажу, який можна провозити безкоштовно, вказується в правилах авіаперевізника і договорі перевезення, що надається пасажиру.

Також змінилися правила стягування плати за реєстрацію на рейс. Відзначається, що зареєструватися безпосередньо в аеропорту можна безкоштовно, якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, або якщо не можна зареєструватися онлайн або в кіосках самообслуговування.

Реклама:

"В іншому випадку за здійснення реєстрації в аеропорту авіаперевізник може стягувати додаткову плату", - наголошується в тексті правил.

Змінилися і терміни закінчення реєстрації і посадки в літак. Тепер авіакомпанії можуть закривати стійки реєстрації не раніше 45 хвилин до вильоту, а виходи на посадку - не раніше 15 хвилин до вильоту (раніше 40 і 10 хвилин відповідно).

Державіаслужба також прибрала мінімальну норму відстані між кріслами (раніше не менше 31 дюйма в бізнес і преміум-класі і не менше 29 дюймів - в економ-класі).

Нагадаємо, що раніше в Україні діяла редакція правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджена Мінінфраструктури в грудні 2012 року.

Нагадаємо, на початку року 2019 року ЕП публікувала правила авіаперевезень різних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: